OSPRAVEDLNENIE DOCHÁDZKY DIEŤAŤA

29.08.2023 00:00

 

Podľa § 24 ods. 6 zákona č. 355/2007 Z.z., môže byť v materskej škole umiestnené len dieťa, ktoré:

  1. je zdravotne spôsobilé na pobyt v kolektíve,

  2. neprejavuje príznaky prenosného ochorenia,

  3. nemá nariadené karanténne opatrenia. 

Zákonný zástupca predkladá pred prvým vstupom dieťaťa  do materskej školy a  vždy po neprítomnosti dieťaťa v materskej škole dlhšej ako 5 vyučovacích dní  „Vyhlásenie o bezinfekčnosti “,  ktoré nesmie byť staršie ako jeden deň. / § 24 ods. 8 zákona č. 355/2007 Z. z. /

Pred prvým nástupom sa vyhlásenie podáva na tlačive priamo v MŠ, potom je možné Vyhlásenie podávať prostredníctvom Edupage, vždy pri opätovnom nástupe dieťaťa po neprítomnosti viac ako 5 dní.

Ospravedlnenie neprítomnosti detí s PPV

  • Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá najviac 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní, neprítomnosť ospravedlňuje zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia; 

  • Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá viac ako 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní, vyžaduje sa predloženie „potvrdenia od lekára“. 

  • Zákonný zástupca predkladá ospravedlnenie dieťaťa s PPV po každej neprítomnosti dieťaťa  na výchovno – vzdelávacom procese (OSPRAVEDLNENIE - tlačená forma alebo prostredníctvom Edupage)

Ospravedlnenie neprítomnosti detí, ktoré neplnia povinné predprimárne vzdelávanie

  • Potvrdenie od lekára sa bez ohľadu na dĺžku trvania neprítomnosti nevyžaduje, vyžadovať sa bude len v niektorých prípadoch (školský poriadok)

Naďalej platí, že ak sa dieťa nemôže zúčastniť na výchove a vzdelávaní, jeho zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia je povinný oznámiť materskej škole bez zbytočného odkladu príčinu jeho neprítomnosti.

Ďakujeme za pochopenie