OSPRAVEDLNENIE DOCHÁDZKY DIEŤAŤA

05.09.2022 21:16

Milí rodičia, s účinnosťou od 01. septembra 2022 sa mení rozhodnutie ministra školstva, vedy, výskumu a športu nasledovne:

Ak ide o ospravedlnenie neprítomnosti počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, lehota podľa § 144 ods. 10 školského zákona 

  1. a) sa predlžuje z 3 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú), ak ide o dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,

  2. b) nie je obmedzená, ak ide o dieťa, pre ktoré nie je predprimárne vzdelávanie povinné.

Potvrdenie od lekára z dôvodu neprítomnosti dieťaťa, pre ktoré JE predprimárne vzdelávanie povinné, sa bude VYŽADOVAŤ pri neprítomnosti dieťaťa z dôvodu ochorenia, ktorá trvá dlhšie ako 7 dní. Zákonný zástupca môže dieťa ospravedlniť z dôvodu choroby neprítomnosť dieťaťa od 3 do 7 vyučovacích dní.

Potvrdenie od lekára sa bez ohľadu na dĺžku trvania neprítomnosti NEVYŽADUJE, ak ide o neprítomnosť z dôvodu ochorenia dieťaťa, pre ktoré NIE JE predprimárne vzdelávanie povinné.

Naďalej platí, že ak sa dieťa nemôže zúčastniť na výchove a vzdelávaní, jeho zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia je povinný oznámiť materskej škole bez zbytočného odkladu príčinu jeho neprítomnosti.

Ďakujeme za pochopenie